De rödgröna äventyrar regionsamarbetet

Idag skriver Landstingsalliansen i VLT om att de rödgröna äventyrar regionsamarbetet med sin hantering av frågan. Läs artikeln i sin helhet här.

”Sättet som Socialdemokraterna driver frågan på är förvånande. Alla kommuner i Västmanland har ombetts att lämna svar på remissen senast den 13 januari.

Till grund ligger en mager och undermålig promemoria som ska fungera som beslutsunderlag. Hanteringen av ärendet gör att kommunernas fullmäktigeförsamlingar inte hinner kallas in för att ta ställning till förslaget. Det blir i stället respektive kommunstyrelse som får avgöra frågan.

Det finns anledning att ifrågasätta den demokratiska processen och förankringen av ett så viktigt ärende. Regionfrågan handlar om utvecklingsfrågor som tillväxt, utbildning, företagande och arbetsmarknad.

Det handlar också om ett strategiskt ställningstagande som kommer att ha omvälvande konsekvenser för respektive län. Den nuvarande regionindelningen infördes för 300 år sedan. Att det hafsverk vi nu ser kommer att vara lika hållbart är det få som tror på.

Att använda skattemedel för att lägga fram en mager utredning med ett illa underbyggt förslag samt kalla till ett extra landstingsfullmäktige tyder inte på gott omdöme.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s