Ny bassäng i Fagersta riskerar att stå tom

Idag invigs den nya rehabiliteringsbassängen vid Bergslagssjukhuset i Fagersta. Bassängen har höj- och sänkbar botten och är omkring 66 kvadratmeter större än den gamla bassängen. Tre regionråd från den rödgröna majoriteten i Region Västmanland medverkar vid invigningen. Moderaten Maria Dellham är oroad över att bassängen inte kommer att användas.

– Vid senaste regionfullmäktige hade vi en debatt om bassängträning i rehabiliteringssyfte. Bakgrunden var att regionledningen tagit ett beslut om att inga offentliga vårdcentraler ska erbjuda bassängträning. Detta innebär att bassängen riskerar att stå tom större delen av tiden, säger Maria Dellham, oppositionsråd för Moderaterna i Region Västmanland.

– Regionrådet Pernilla Rinsell (MP) hävdade att det inte finns tillräckligt med vetenskapliga belägg för att erbjuda bassängträning. Jag håller inte med henne, men tycker det är märkligt att man från regionledningens sida å ena sidan ifrågasätter bassängträningen, samtidigt som man inviger en ny bassäng som kostat 35 miljoner kronor, säger Maria Dellham.

MariaDellham2015

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s