M vill se crowdfunding för Västmanlands kultur

Varje år ger Region Västmanland bidrag till kulturprojekt i länet för att stödja nytänkande inom kulturområdet. Föreningar som vill genomföra en projektidé i Västmanland kan ansöka om bidrag. Moderaterna vill nu att dessa pengar skall delas ut efter att kulturskaparna har fått delar av finansieringen genom så kallad crowdfunding.

– Crowdfunding innebär gräsrotsfinansiering. Det är en modern metod att finansiera projekt och idéer genom att söka donationer från många små finansiärer via crowdfunding-plattformar på nätet. På detta sätt kan kulturproducenter nå ut till sin tilltänkta publik och söka förskottsbetalning och ekonomiskt stöd för att genomföra sin idé, säger Mikael Andersson Elfgren, regionfullmäktigeledamot för Moderaterna.
– Det finns redan idag regioner som använder sig av denna metod, till exempel Region Kronoberg. Genom att nyttja crowdfunding som ett komplement till kulturfinansieringen får den tilltänkta publiken och västmanlänningarna en större möjlighet att påverka kulturutbudet i länet samtidigt som resurserna till kulturen kan öka, avslutar Mikael Andersson Elfgren (M).

_MG_0122

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s